چیلر آب خنک

چیلر آب خنک نوعی چیلر است که برای خنک کردن آب مورد استفاده در پروژه ها یا سازه های صنعتی یا خانگی گرما از آن گرفته می شود و آب را به چرخه عملیاتی برمی گرداند. در واقع چیلر گرما را از یک فضایی که نیاز به کنترل دما دارد به فضای دیگر منتقل می کند. بنابراین چیلر وسیله ای برای تولید سرما نیست، بلکه وسیله ای برای دفع گرما است، وظیفه آن تسهیل انتقال گرمای ناخواسته و نامطلوب ناشی از فعالیت به مکانی خارج از سیستم است.
برج های خنک کننده به طور خاص برای چیلرهای آب خنک طراحی شده اند. این به این دلیل است که کندانسور یک چیلر آب خنک از آب به عنوان محرک و خنک کننده استفاده می کند. راندمان یک چیلر آب خنک افزایش مییابد زیرا سطح مرطوب در انتقال گرما موفقتر است و میتواند در تراکم حتی در دمای حباب مرطوبتر عمل کند.
سپس به سؤالاتی مانند چیلرهای هوا خنک و نحوه عملکرد آنها و همچنین مزایای فن آوری های مختلف چیلر نگاه می کنیم.
چیلر آب خنک چیست و چگونه کار می کند؟
سیکل چیلر آب خنک مانند هر چیلر دیگری از چهار جزء اصلی تشکیل شده است: اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط که هر کدام تحت یک فرآیند ترمودینامیکی قرار می گیرند. چیلر با رساندن مبرد در فشارها و دماهای مختلف به فازهای مختلف ماده برای خنک کردن آب کار میکند و سپس از چیلر به بیرون پمپ میشود. در واقع کار اصلی یک چیلر بر اساس تغییر فاز یا وضعیت فیزیکی مبرد یا مبرد است. در این میان، کار یک چیلر آب خنک بر اساس تراکم یک بخار یا گاز است.

نقطه شروع این چرخه جایی است که آب حاصل از فرآیند تولید وارد اواپراتور به چرخه چیلر می شود. در این قسمت از چرخه، گرمای جذب شده توسط مبرد ابتدا به صورت تغییر فاز مایع به گاز خود را نشان می دهد. همانطور که مبرد گرما را از آب جذب می کند، دمای محیط در تماس با این قسمت کاهش می یابد، بنابراین آب با دمای کمتری خارج می شود. این آب وارد فن کویل شده و هوای خنک را به فضای مورد نظر می رساند.
در واقع اواپراتور جایی است که سیکل دیگری علاوه بر سیکل فعلی درگیر است و آن سیکل بین اواپراتور و خروجی واحد خنک کننده است. در واقع آب داغ وارد اواپراتور چیلر می شود و سپس آن را خنک می کند و به محل مورد نظر در سراسر ساختمان پمپ می کند.
مبرد گازی که قبل از حالت مایع به فاز گازی رسیده است وارد کمپرسور می شود. در کمپرسور گاز متراکم می شود و دما و فشار افزایش می یابد و در نتیجه به مرحله فشار بالا بعدی می رود. افزایش فشار و دما با خروج مبرد از کمپرسور مهم است زیرا مبرد باید گرما را از داخل کندانسور آزاد کند و بنابراین باید گرمای کافی را به کندانسور منتقل کند.
یکی دیگر از وظایف کلیدی کمپرسور این است که مبرد را در زمان مناسب به داخل اواپراتور بکشد تا فشار داخل اواپراتور به اندازه کافی بالا بماند تا دوباره گرما را جذب کند.
گاز با دمای بالا وارد کندانسور می شود. در کندانسور، مبرد گازی به مایع اشباع شده با فشار بالا تبدیل می شود. این یک فرآیند فشار ثابت است. از طرف دیگر، آب پس از افزایش دما وارد برج خنک کننده می شود زیرا کندانسور در چرخه دیگری بین برج های خنک کننده وجود دارد. از آنجایی که وظیفه اصلی برج خنک کننده در چیلر آب خنک خنک کردن آب مصرفی است، کندانسور از این آب به عنوان ماده محرک خود استفاده می کند.
اینجاست که گرمای اضافی آب از بین می رود و دمای آب به دمای پایین مورد نیاز باز می گردد. فرآیند گرمایشی که قبلا ذکر کردیم در کندانسور انجام می شود تا گرمای مبرد گازی خود را آزاد کند، که منبع گرمایی است که اکنون باید توسط برج خنک کننده از بین برود. به این ترتیب آبی که از کندانسور وارد برج خنک کننده چیلر می شود با جریان گاز تماس پیدا کرده و گرمای خود را به هوا منتقل می کند و سپس به کندانسور باز می گردد.
شیر انبساط آخرین مرحله ای است که مبرد از آن عبور می کند. این شیر همانطور که از نامش پیداست باعث انبساط و کاهش مبرد می شود. این فرآیندها با مبرد در شیر انبساط انجام می شود و در نتیجه مبرد به مخلوطی از مایع و گاز تبدیل می شود. در نهایت همان ترکیب مجدداً وارد اواپراتور می شود تا چرخه از سر گرفته شود و آب داغ مجدداً از جهت دیگر وارد اواپراتور می شود.

دیاگرام فرآیند چیلر آب خنک
